• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Muzikale dialoog tussen de Noord en Zuid Indiase tradities: Sitar en Bansuri duet

sitarbansuriUnieke combinatie van Noord- en Zuid-Indiase klassieke muziek door absolute grootheden uit beide richtingen, sitarspeler Purbayan Chatterjee en fluitist Shashank Subramanyam, die eerder samenwerkte met John McLaughlin.


Deze Indiase musici werden al op zeer jonge leeftijd erkend als meesters, Purbayan Chatterjee op sitar en Shashank Subramanyam op bansuri, de eeuwenoude bamboefluit. Beiden worden geroemd om hun vernieuwende technieken en hun projecten waarbij zij Indiase muziek mengen met andere tradities. Purbayan werkte eerder samen met tablaspeler Zakir Hussain. Shashank speelde op het met een Grammy genomineerde album Floating Point van John McLaughlin en werkte samen met o.a. Paco de Lucia, Terry Riley en V.M. Bhatt.

Purbayan en Shashank maakten samen het album Rasayana, wat ‘chemie’ betekent, en waarop de twee hoofdstromingen uit de Indiase klassieke muziek samenkomen: de Noord-Indiase, Hindoestaanse traditie en de Zuid-Indiase, Carnatische traditie. Rasayana werd tot de beste albums van het jaar gerekend door het toonaangevende magazine Songlines. In het Bimhuis spelen ze met twee percussionisten: Parupali Phalgun op mridangam en Satyajit Talwalkar op tabla.

Sitar en Bansuri duet
"Muzikale dialoog tussen de Noord en Zuid Indiase tradities"

Shashank Subramanian - Bansuri (Zuid India)
Purbayan Chatterjee  - Sitar (Noord India)
Parupali Phalgun  - Mridangam
Satyajit Talwalkar  - Tabla

datum: vrijdag 19 mei 2017
aanvang: 20.30 uur
plaats: Bimhuis, Amsterdam 

meer informatie en kaarten via de website van het Bimhuis
Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek