• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Opinie: Hindoe of Hindoestaan

Bansi

Ik sta hier echt versteld van. Zoveel verwarring en onduidelijkheid over de betekenis van de woorden Hindoe en Hindoestaan (of Hindustaan; de u is de internationale schrijfwijze)

Om te beginnen; als beide begrippen precies dezelfde groep mensen zou aanduiden, waarom zouden hier dan twee verschillende woorden voor gebruikt worden? Dat is toch niet logisch? Nee, natuurlijk niet. Maar al te vaak worden deze woorden door elkaar gebruikt.

Terwijl het best eenvoudig is......


Wie wordt bedoeld met een Hindoe? Een Hindoe is iemand die het Hindoeïsme als geloof, of religie aanhangt. Dat is een Hindoe, dat is toch wel duidelijk?

En wie is dan een Hindoestaan? Nou daar zijn vele definities voor te bedenken. Een Hindoestaan is iemand die direct of indirect (bijvoorbeeld via de ouders/grootouders etc) afkomstig is uit het gebied in Zuidoost Azië, dat nu ook wel India (en omstreken?) genoemd wordt. Het geloof dat je aanhangt is hier niet van belang. Een Hindoestaan is een etnische groep, niet een geloofsgroep!

 

Dat is toch wel een duidelijk verschil. Een Hindoestaan kan qua geloof/religie een Christen zijn, maar ook een Moslim of een Hindoe.

 

En een Hindoe hoeft niet perse direct of indirect afkomstig te zijn uit dat Aziatisch gebied, of een mooi bruin lichaamskleurtje en zwart haar te hebben. (als etnische groep). Een hindoe kan ook een hartstikke blanke, autochtone Nederlander zijn.

 

Dus een Hindoe hoeft niet een Hindoestaan te zijn.....
En een Hindoestaan hoeft geen Hindoe te zijn......
Maar dat kan natuurlijk wel.

 

Reageren?

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek