• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Opinie; verkiezingen

Bansi


De verkiezingen komen er weer aan.
Waarom moet ik gaan stemmen? Omdat het een democratisch recht is. Dat is mooi, maar wat heb je eraan? Ik heb geen vertrouwen meer in de politiek. Zij hebben in de verkiezingstijd allemaal praatjes en beloftes en daarna kennen ze je niet meer. Wat doen de politici voor ons?

Landelijk stopt men liever geld in oorlog voeren en JSF toestellen en heel veel geld betalen aan Europa,lekker stoer doen en vooral meedoen in de wereld terwijl er hier in Nederland voedselbanken zijn! En dat voor zo'n ‘welvarend' land?........ En ondertussen een zondebok zoeken voor de problemen....moslims, allochtonen, buitenlanders.
Hmmm stel je even voor dat alle buitenlanders allochtonen e.d. weggaan....zijn alle problemen dan opgelost? Ik denk het niet....nee ik weet 100 % zeker van niet.


Laten we naar de gemeente kijken. Wel mooie prestigieuze projecten zoals de Noord zuidlijn, maar het openbaar vervoer goed laten rijden, met een goede ‘betaalbare' ovchipkaart, dat is moeilijk. En de voedselbanken....nogmaals armoede in het schatrijke Nederland, want als je naar de voedselbank moet, dan is er echt armoede in Nederland.


En concreet naar de Hindustaanse gemeenschap toe; er is de afgelopen 20 jaar nog nooit een burgemeester van Amsterdam geweest naar een activiteit van de Hindustanen! En enige ondersteuning voor Hindustaanse organisaties die hun bijdrage willen leveren n de integratie: geen geld want u bent geen probleemgroep. Doe je je stinkende best om in deze samenleving te kunnen integreren, dan krijg je dit ‘als dank'. Moet je eerst een ernstige probleem groep zijn om erbij te mogen horen?


En dan gaan we naar het niveau dat het meest dichtbij het volk staat bijvoorbeeld stadsdeel Zuidoost. De prachtige ruime en fijne woningen in de Bijlmerflats zijn gesloopt en hebben plaats gemaakt voor nette rijtjeswoningen. De reden was de overlast en onveiligheid met name van junks en dealers en ander tuig. In plaats van dat tuig aanpakken gaan we slopen en herbouwen. Denk je nou echt dat het tuig in de nieuwe woningen braaf gaat wonen en nette Amsterdammers worden?
Natuurlijk niet, ze verschuiven hun criminele en overlastgevende praktijken naar een andere plek bijvoorbeeld Holdendrecht, de Venserpolder en Diemen.

 

En dan hebben de bestuurders in Amsterdam Zuidoost in hun wijsheid besloten alle middelen die beschikbaar waren voor diverse groepen anders te besteden. Niet meer voor bijvoorbeeld Hindustanen maar gewoon lekker multicultureel. Geweldig, maar het werkt voor geen meter en dat weten de politici allemaal!
Denk je nou echt dat de eerste generatie Hindustaanse oudjes naar een buurthuis gaan om een multicultureel gehaktballetje te eten en te klaverjassen en misschien met een Bollywood dansje ertussen om hen zich op hun gemak te laten voelen? Goed zo politici, deze mensen die ook hard gewerkt hebben nu lekker in een isolement stoppen.


Moet ik nu gaan stemmen? En op wie? Ik daag iedereen uit om het tegendeel te bewijzen.... En tot dan heb ik gelijk!

 

Bansi


Reageren?

 

 

Deze column vertolkt niet per se de mening van Stichting Surya.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek