• Suryamedia3
  • Suryamedia2
  • Suryamedia1

Opinie: Weg uit de Bijlmer

Bansi

 

In Amsterdam Zuidoost vraagt de politiek zich opeens verschrikt af waarom (ook) de Hindustanen zo 'massaal' weg trekken uit het stadsdeel en vaak vertrekken richting Almere en andere plaatsen. Daar willen ze een onderzoek naar doen.
Bespaar je het geld voor het onderzoek! Het antwoord is tamelijk eenvoudig. Al vele jaren is de politiek (met name in Amsterdam Zuidoost) al bezig de Hindustanen categorisch de hoek in te drukken.

 

Welke voorzieningen zijn er nog waar de zelforganisaties gebruik van kunnen maken? Let wel; het gaat niet om veel geld, want de 'grote'subsidies zijn jaren geleden steeds meer afgeschaft.

Jaren werd de zelfredzaamheid van de gemeenschap gestimuleerd en geprezen.
Vele, vaak hele kleine, organisaties zagen het levenslicht en men was op kleine schaal bezig voor een deeltje van de gemeenschap met tal van activiteiten, van een inloop, tot lessen, cursussen, en een gezamenlijke cultuurbeleving. Dit gebeurde met heel weinig geld en daar is niets mis mee integendeel, er gebeurde nog iets leuks en de mensen voelden zich er thuis.

 

Echter stimuleert (lees 'dwingt') het stadsdeel steeds meer tot samenwerken om uberhaupt in aanmerking te komen voor dat hele kleine beetje geld om je kleine activiteit te kunnen bekostigen.

De welzijnsorganisatie die naar een gezamenlijk community centre moet, de mandir (alle mogelijke sub-stromingen) die één gezamenlijke plek krijgt maar het liefst naar een kerkverzamelgebouw toe moet en nu ook de voetbalvereniging die moet samengaan met de grote concurrent om een speelplek te kunnen behouden.
Voor de speelplek komt er een bestuur waar de bestaande voetbalvereniging zich mag aansluiten. (lees: moet aansluiten om te kunnen blijven
voetballen)

 

Waar is de overheid mee bezig? Zie je het al voor je? Er komt een nieuw groot stadion die aan de FIFA eisen voldoet. Feyenoord krijgt de bestuurlijke lead (omdat Ajax het financieel minder heeft gedaan op de
beurs) en Ajax 'mag' zich daarbij aansluiten. Dat zal uiteraard NOOIT gebeuren. Maar bij de Hindustaanse voetbalclub in de bijlmer moet dat wel.

 

Gedwongen samenwerking loopt 9 van de 10 keer niet goed af en toch blijft de overheid daartoe dwingen. Gevolg is dat er haast geen zelforganisaties meer over zijn die nog iets willen organiseren voor de doelgroep. Toch logisch dat er nauwelijks meer wat is voor de mensen....dus dan maar weg uit Amsterdam (Zuidoost).
Bravo politiek!

 

Reageren?

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek