• Suryamedia2
  • Suryamedia1
  • Suryamedia3

Opinie: Vrouw

Juf Kumari


Vrouw, leuk, intelligent, gezellig,
Gehuwd, moeder van kinderen,
Zoekt luisterende menigte,
Om te verklaren waarom ze
Bij haar afgedane echtgenoot blijft.

Dit zou zomaar de oproep kunnen zijn, waar vele vrouwen zichzelf in herkennen.

Vrouwen, die niet zijn gescheiden, want scheiden is een teken van zwakte en verlies. Ja, je kunt liever langdurig ongelukkig in je velletje blijven zitten, dan actie ondernemen. Want ja, een gescheiden vrouw, dat is toch iemand die gevallen is en dus een zwakkere is?

Vrouwen, die in het huwelijk blijven, ondanks hun ontevredenheid en onmacht de situatie te veranderen.
Stel je voor dat je gelukkig kunt worden, zonder de afgedane kerel als wormvormig aanhangsel in je leven! Stel je voor... je zou je nog schuldig voelen, denkt de vrouw.

Vrouwen, die zichzelf sterk vinden, omdat ze in het huwelijk zijn gebleven ondanks het keiharde feit dat ze elke dag boos, ontevreden, wantrouwig, rusteloos en ga zo maar door zijn op/over/van hun lieftallig echtgenoot.

 

Maar diezelfde vrouwen, die continu de behoefte hebben zichzelf te verklaren, uitleg tegeven over de besluiten die ze nemen.

Vrouwen die zichzelf sterk vinden, maar toch op zoek zijn naar een stukje bevestiging van.....bij voorkeur een hele menigte!

Vrouwen die vrouwen om bevestiging vragen.
Wat doe je met zulke vrouwen?
En wat doe je als zo een vrouw een andere vrouw - die dus wel heeft gedurfd haar beslissing te nemen en zonder haar echtgenoot verder te gaan - negatief bejegend, omdat ze zichzelf beter vindt?

 

Soms moet de vrouw meerdere keren op haar gezicht gaan, om in te zien dat ze toch maar zonder de status der gehuwde echtgenote voort moet. Soms is zo een vrouw in staat om toch gelukkig te worden! Soms is zo een vrouw in staat echt voor haar kinderen te kiezen, als ze merkt dat ze in staat is voor zichzelf te kiezen.
Soms .... Ja, soms...

Maar meestal blijft vrouwlief zo lang in deze situatie hangen, dat ze geen overview over haar leventje heeft, en al helemaal niet over dat van haar kiddo's.
Vrouwlief is zo bezig met haar statussymbool, je weet wel die wormvormige kerel aan haar rechterzijde, die haar zo gigantisch pijn doet - keer op keer - en die toch nog bij vrouwlief mag blijven.
Ze is zo bang om echt voor haarzelf en haar kinderen te kiezen en geeft echtgenoot daarmee eigenlijk toestemming om door te gaan met hetgeen hij al doet en hetgeen haar pijn doet.


Vrouwlief is in feite tevreden met de situatie, ach, ze is nog niet in staat om afstand van status te doen. Want manlief aan je zijde geeft status en opent diverse deuren. Handig, berekenend of toch liefde?

Is deze sterke vrouw dan ook echt sterk? Wat is de definitie van sterk? Vraag het aan elke sterke vrouw: in staat zijn om martelaar te spelen in het ongelukkige huwelijk, in staat zijn om alles te pikken van manlief, zodat ze nooit het predikaat GESCHEIDEN op haar CV-des-levens krijgt.

Maar laten we hopen, dat zo een vrouw het niet in haar hoofd haalt over een andere vrouw te oordelen! Want ook een sterke vrouw heeft dit recht niet.

 

Juf Kumari

 

Reageren?

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek