• Suryamedia2
  • Suryamedia1
  • Suryamedia3

Diabetesscreening op de Milan in Zuiderpark

Redactie Suryamedia


Ook dit jaar kunnen bezoekers op de Milan in het Haagse Zuiderpark zich op diabetes laten testen. De Milan heeft dit jaar plaats vanaf vrijdag 30 juli tot en met zondag 1 augustus.
Diabetes blijft een groot probleem onder Hindustanen. Zij hebben zes tot acht keer meer kans op de ziekte dan autochtonen en lopen twee keer meer risico dan andere allochtonen. Ook vormen de Hindustanen een risicogroep voor hart- en vaatziekten.

Daarom kunnen de bezoekers van het jaarlijkse festival zich ook laten wegen en meten om de body mass index te achterhalen. De body mass index bepaalt of iemand lijdt aan overgewicht, normaal gewicht of ondergewicht. Overgewicht kan leiden tot diabetes en hart- en vaatziekten.


Iedereen kan zich laten testen op de Milan en krijgt vervolgens een advies. Een advies kan in het ergste geval leiden tot een verwijzing naar de huisarts.
Omdat deze ziekten zulke grote problemen zijn binnen de Hindustaanse gemeenschap hebben de Diabetes Vereniging Nederland en het farmaceutische bedrijf Eli Lilly deze actie opgezet. Het onderzoek wordt officieel geleid door een arts.

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek