• Suryamedia1
  • Suryamedia3
  • Suryamedia2

Sewa Week: jongeren dienen anderen belangeloos

Redactie Suryamedia


sewaweekDe jaarlijkse Sewa Week staat weer voor de deur. De landelijke hindoestudentenvereniging Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN) vestigt al sinds 2007 de aandacht op ‘seva', het belangeloos dienen van anderen. Dit jaar is de Sewa Week van dinsdag 24 augustus tot en met vrijdag 27 augustus in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het startsein zal op maandag 23 augustus worden gegeven met een sponsorloop in het Zuiderpark in Den Haag.


Tijdens het programma gaan jongeren vrijwillig werken met daklozen, ouderen en gehandicapten. In Amsterdam gaan de deelnemers van de Sewa Week naar het Leger des Heils en de Henriëtte Roland Holsthuis in Amsterdam Zuidoost. In Den Haag gaat de groep naar twee zorginstellingen in de Schilderswijk en Transvaalkwartier en ze gaan de vrijwilligers van de Voedselbank een handje helpen. In Rotterdam gaan de jongeren naar de ouderen van Himmat in Zevenkamp en ze gaan koken voor daklozen.


Ook dit jaar zal er tijdens de Sewa Week geld worden opgehaald voor een goed doel. Het goede doel dit jaar is het project ‘Rehabilitation Centre for Childeren - Udgir, India'. Dit project is van de Global Human Rights Defence (GHRD).


De bedoeling van dit project is om een opvangcentrum voor kinderen te bouwen. Dat centrum is bedoeld voor kinderen die slachtoffer zijn van mensenhandel, prostitutie, ziektes als HIV of die in hun eigen sociale kring worden onderdrukt of verstoten. Zij leven onder erbarmelijke omstandigheden in India. Om dit te realiseren is geld nodig. Al het geld dat tijdens de Sewa Week wordt opgehaald, zal daarom worden gedoneerd aan dit project.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek