• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Enige Hindustaanse voetbalclub Kismet'82 verliest in rivalenfusie

Redactie Suryamedia

logokismetVoetbalvereniging Kismet'82 is ter ziele. De van origine Surinaams-Hindustaanse voetbalclub in Amsterdam Zuidoost bestaat eigenlijk alleen nog maar op papier. De reden voor de ondergang van de club is een gedwongen fusie tussen (lokale) sportieve en culturele rivalen.

In het kader van haar ambitieuze vernieuwingsplannen bouwde stadsdeel Amsterdam Zuidoost een gloednieuw Bijlmer Sportpark. Maar slechts één vereniging kon daar gebruik van maken. Daarom besloot de politiek dat de drie bestaande voetbalverenigingen, waaronder Kismet'82, met elkaar moesten fuseren onder de naam Zuidoost United. Het oude Sportpark 'de Toekomst' die door verschillende clubs, ook Kismet'82, al vele jaren werd gedeeld, behoort officieel tot het verleden.

 

Zowel sportieve als culturele redenen maken de fusie onmogelijk. In sportieve zin is het moeilijk om als voormalige concurrenten ineens samen te spelen. Daarnaast speelt nog de verschillende culturele achtergronden een rol: Hindustanen versus Afro-Surinamers (Creolen).
In die strijd heeft de oorspronkelijke Surinaams-Hindustaanse voetbalvereniging, de enige uit Amsterdam, het onderspit gedolven.

 

Kismet'82-bestuurder Nazier vertelde in het gratis dagblad Spits 'teleurgesteld' te zijn. Een aantal voetballers zijn al naar andere verenigingen vertrokken, weer anderen zijn er helemaal mee gestopt, met als gevolg dat Kismet'82 nu alleen nog op papier bestaat.

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek