• Suryamedia1
  • Suryamedia2
  • Suryamedia3

'India nog langer niet de beste van de wereld'

Redactie Suryamedia

 

vlag indiaIndia is nog niet het land waar het leven optimaal is. In de Top 100 van het onlangs verschenen Amerikaanse weekblad Newsweek International staat India op nummer 78. China scoort beter met een 59ste plek. Nederland doet het heel goed in de top van de beste landen om te leven met een 8ste plaats. Nummer 1 is het Scandinavische Finland en de Verenigde Staten staat op nummer 11 en scoort daarmee slechter dan Nederland.


Suriname staat helemaal niet in de Top 100 van Newsweek dat onder leiding staat van de bekende journalist Fareed Zakara (http://www.fareedzakaria.com). De redactie van het blad heeft samen met een team van tophoogleraren gekeken naar de kwaliteit van leven, economie, onderwijs, volksgezondheid en de leiders van de landen. Zo kwam uit dat laatste dat premier Manmohan Singh van India de meest geliefde wereldleider is en dat de Chinees Wen Jiabao de leider is met een hart voor het volk.

De 'beste' landen volgens Newsweek zijn overwegend klein, rijk, veilig en koud. Vandaar dat Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken bij de beste tien behoren. Met daarbij Zwitserland, Luxemburg en Nederland. Japan, Canada en Australië lijken uitzonderingen, maar wanneer we kijken naar economie, volksgezondheid en onderwijs scoren deze landen enorm hoog.

India - met name immens populair onder Hindustaanse jongeren - steekt wat haar score betreft schril af bij de andere 'nieuwe' wereldmachten: Brazilië (48), Rusland (51) en China (59). Daaruit blijkt dat India nog veel terrein heeft te winnen. Wat China en India wel goed lijken te doen, is dat veel Chinezen en Indiërs van onder de armoedegrens een steeds beter bestaan kregen sinds de twee grote economieën zich naar de wereld hebben geopend. Volgens Newsweek International gaat het dus de goede kant op, maar wat wil je ook met zoveel inwoners, zoveel armoede, lage inkomens, corruptie, een slechte gezondheidszorg en onderwijs op laag niveau.

 

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek