• Suryamedia2
  • Suryamedia3
  • Suryamedia1

Melodieuze 81 voor Lata Mangeshkar

Redactie Suryamedia

lata_mangeshkarZangeres Lata Mangeshkar, die miljoenen mensen heeft betoverd met haar gouden stem in een carriere van zeven decennia, is dinsdag 28 september 81 jaar geworden. Ze heeft deze dag rustig doorgebracht met haar familie. Vele van haar fans, en andere bekenden, hebben haar van harte gefeliciteerd met haar verjaardag.

De winnares van een Bharat Ratna (het "juweel van India", de hoogste civiele onderscheiding van de republiek India), is de playback zangeres geweest van vele Bollywood actrices, van Madhubala tot Kajol. Ze heeft haar verjaardag in haar ouderlijk huis in Kolhapur gevierd, aldus bronnen uit haar directe omgeving. "Ik vier mijn verjaardag niet. Ik doe een pooja en 28 september is net als elke andere dag voor mij", zegt Lata.familie lata


De zangeres wiens liedjes al vele generaties populair blijven, heeft het Guinness Book of World Records behaald voor het zingen van de meeste liedjes in de periode 1974 tot 1991. Ze blijft de favoriete zangeres van top film regisseurs als Yash Copra en Sanjay Leela Bhansali.


lata en ashaNaast haar jongere zus en collega zangeres Asha Bhosle, feliciteerden een groot aantal fans haar via Twitter. "Mijn favoriete vrouwelijke zangeres en tevens mijn oudere zus Lata didi (=zus) viert haar verjaardag vandaag. Jammer dat ik niet op haar verjaardag kan zijn. Ik zal haar missen, aangezien ik in Hong Kong ben, maar mijn beste wensen zijn altijd met Lata didi", schreef Asha Bhosle die ook een oude foto van hen samen erbij plaatste.


Lata is zelf ook een actief lid van het mini-blog Twitter en heeft maandag ook een berichtje geplaatst om al haar fans te bedanken.

Lata en Asha


"Ik voel me vereerd dat mijn verjaardag gunstig valt, dichtbij twee van mijn favoriete mensen - vrijheidsstrijder Bhagat Singh en filmregisseur Yash Chopra. Ik wens Yash Chopra het allerbeste toe en bid dat hij nog honderd jaar mag leven", heeft Lata getwitterd.lata-ji als klein kind


Meer informatie over Lata Mangeshkar via wikipedia

Enkele mooie songs van Lataji:

Aaja re pardesi (film: Madhumati, 1958)

Aaj Phir Jeene Ki Tamanna Hai (film: Guide, 1965)

Tasveer Teri Dil Mein (film: Maya, 1961)

Jiya jale (film: Dil Se, 1998)

 

 

De rechten op de foto's zijn voorbehouden aan de rechthebbenden.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek