• Suryamedia2
  • Suryamedia1
  • Suryamedia3

Vedische astrologie

Redactie Suryamedia

We weten allemaal wel wat astrologie is. Elke dag zien we de horoscopen in de kranten, op teletekst, op de radio en op internet verschijnen. Er zijn erg veel mensen die er niet in geloven, maar wel ernaar luisteren en in de gaten houden of het allemaal uitkomt.

De horoscoop die wij hier in Nederland kennen is gebaseerd op de westerse astrologie. Deze astrologie kent zijn oorsprong uit de tijden van het griekse rijk. Vrijwel iedere cultuur heeft een astrlogische wetenschap. Binnen de hindoecultuur kennen we de vedische astrologie. Deze vorm van astrologie was tot een aantal jaren geleden minder bekend, maar vandaag de dag kennen veel mensen deze vorm van astrologie in Nederland.

 

De vedische astrologie gebruikt niet de zon, maar de cosmos als referentiepunt. In de praktijk komt het er op neer dat de posities van planeten zo´n 23 graden verschillen met de westerse astrologie. Dit verschil neemt elk jaar toe ten opzichte van de westerse horoscoop. Eens kwamen de posities wel overeen en dat was ongeveer 2000 jaar geleden.


De vedische astrologie kent 9 planeten, inclusief de maan en de zon.
Deze staan in 12 sterrentekens. Deze 12 sterrentekens bestaan uit 27 gedeelten, die nakshashtra's worden genoemd. Op basis van deze gegevens maakt de vedische astroloog de basis-horoscoop (de lagna).


Hierbij is de stand van de maan bij geboorte is heel belangrijk. Want op basis hiervan wordt de horoscoop gemaakt. Deze maanshoroscoop is al een heel verhaal op zich die veel informatie geeft over het individu.


Ook is de stand van de maan belangrijk bij voorspellingen. Hierbij wordt gekeken hoe de planeten zich bewegen over de maanhoroscoop, positief of negatief. Ook kan er sprake zijn dat de kracht geblokkeerd is door een andere planeet. De loop van sarturnus kan zo heel negatief zijn als deze weinig raakvlakken heeft met andere planeten. Naast de basis-horoscoop zijn er nog 16 deelhoroscopen die elk een ander doel hebben. Één daarvan vertelt ons hoe we zijn, wie we zijn en hoe iemand zich zal ontwikkelen.

 

Een ander concept is het 12-huizen systeem, waarbij elk huis een eigen huisheer heeft die staan voor bepaalde planeten. Deze huizen kunnen sterk of zwak zijn afhankelijk van de stand van de planeten in het bala-systeem. Het bala-systeem is een uniek systeem waarbij de kracht van elke planeet wordt berekend in de horoscoop. De kracht van elke planeet wordt berekend ten opzichte van de kracht van de 12 huizen. Deze huizen hebben elk een verschillende betekenis, maar vaak moeten deze in combinatie met andere huizen worden gelezen. Bij een vraag over liefde kijkt de astroloog naar huis 5 (romances, verliefdheid), huis 7 (huwelijk), huis 8 (seksuele aantrekkingskracht) en huis 12 (goed seksleven).
Door het dragen van bijvoorbeeld edelstenen voor een korte periode kan men kwaliteiten ontwikkelen die deze huizen sterker maken.

 

De grootste kracht van de vedische astrologie is dat een ieder haar of zijn lot kan veranderen door kennis te hebben van de geboortehoroscoop.

Of je nu wel of niet gelooft in horoscopen of de astrologie, één ding kan zeker gezegd worden en dat is dat Vedische astrologie een heel complex systeem is die veel kennis vereist.

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek