• Suryamedia1
  • Suryamedia2
  • Suryamedia3

Topfilms van het jaar 2010

Redactie Suryamedia


Op de een na laatste dag van 2010 kijken we naar de beste films van het jaar 2010. Als we naar het jaar 2010 kijken vanuit een zakelijk oogpunt dan heeft het jaar 2010 meer flops dan successen opgeleverd. Volgens de industrie heeft Bollywood een verlies geleden van ongeveer 300 miljoen rupees. Dit jaar heeft Bollywood 180 films geproduceerd. Hieronder volgen de films die het in India ‘t beste hebben gedaan op een rijtje:

 


Dabangg: met Salman Khan en nieuwkomer Sonakshi Sinha (beste debutante van 2010).


Rajneeti: regisseur Prakash Jha stopte een vleugje van 'The Godfather' in de Indiase politiek en dat samen met een goede cast als Ranbir Kapoor, Katrina Kaif, Arjun Rampal en Manoj Bajpaj heb je een topfilm.


My Name is Khan: Shah Rukh Khan won wereldwijd vele harten door een autistische man te spelen met een gouden hart. Naast Shah Rukh Khan zagen we na jaren weer Kajol die een alleenstaande moeder speelde. Deze film leverde meer dan 80 miljoen rupees op maar het kostte Fox Studio meer om deze film aan te kopen en te distribueren.


Housefull: met Akshay Kumar, Ritesh Desmukh, Lara Dutta en Deepika Padukone. Een comedy die het erg goed heeft gedaan in India.


Once upon a time in Mumbai
: een drama waarin we een kijkje mogen nemen in de Indiase onderwereld. Een grootmoedige en gewetensvolle gangster (Ajay Devgan) en zijn immorele ondergeschikte (Emraan Hashmi) houden je aan de buis gekluisterd.


Ishqiya: deze film scoorde erg goed en dit boven alle verwachtingen. Deze credits waren volledig te danken aan de cast namelijk Vidya Balan, Naseerrudin Shah en Arshad Warsi.


Peepli (Live): de beste buitenlandse film. Een low budget comedy over boeren die zelfmoord plegen. De film werd erg gewaardeerd door het publiek. Deze film is ook de Indiase inzending naar de Oscars voor beste buitenlandse film.


Love, Sex aur Dhokha: is geproduceerd door Ekta Kapoor. In deze film nam je een kijkje in mensen hun leven. De film werd gedraaid met kleine camera´s en werd zo een succesvol experiment binnen de Indiase cinema. Daar de film erg weinig had gekost (een low budget film was), dus leverde het al snel winst op.


I hate luv storys: geproduceerd door Karan Johar. Met als cast Imran Khan en Sonam Kapoor was deze film de beste romantische film van het jaar.


Golmaal 3: het is Rohit Shetty opnieuw gelukt. Met een spetterende premiere tijdens het Divali weekend, scoorde de film erg goed. Naast Ajay Devgan en Kareena Kapoor was dit keer ook Mithun Chakraborty in de film te zien. Golmaal 3 deed het zo goed, dat deze film op de tweede plaats eindigde qua aantal bezoekers (na Dabangg), maar zelfs op de vierde plaats eindigde van best bezochte Bollywood film ooit.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek