• Suryamedia1
  • Suryamedia2
  • Suryamedia3

Man to Go

Redactie Suryamedia

man2goMan to go, het mannenemancipatieproject van Sitara, richt zich op allochtone en autochtone jonge mannen tussen de 15 tot 25 jaar.


Man to go beleeft vliegende start

Stichting Sitara uit Amsterdam krijgt een bijdrage van € 100.000 van het Oranje Fonds als deelnemer aan het nieuwe programma Man 2.0 . Daarin staat emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen centraal. Man to go, het mannenemancipatieproject van Sitara, richt zich op allochtone en autochtone jonge mannen tussen de 15 tot 25 jaar. Met Man 2.0 wil het Oranje Fonds kennis- en methodiekontwikkeling op dit gebied bevorderen.


Man to go ontstond door de ervaring vanuit het vertrouwensspreekuur van Stichting Sitara. Tijdens dat spreekuur komt de stichting in contact met jongens en mannen in een achterstandspositie. Ze hebben traditionele opvattingen over rolpatronen, normen binnen relatie, gezin en familie. Hun gedrag en denkpatronen voldoen niet aan de verwachtingen van de huidige samenleving. Het doel van Man to go is investeren in hun talent en deze mannen zo een kans te bieden. De deelnemers van het project moeten een inhaalslag maken zodat zij hun maatschappelijke positie kunnen verbeteren.


In de workshop waar de thema's, muziek, imago, sport en de toekomst voorbij komen worden de jongens uitgedaagd om hun mening te vormen ten opzichte van zichzelf en hun talent te ontdekken.


Onvrede
Stichting Sitara is in 1986 opgericht om de emancipatie, integratie en participatie van de Hindoestaanse vrouwen en meisjes en haar omgeving te bevorderen. De kloof tussen thuis en maatschappij was groot; vrouwen mochten nauwelijks werken, meisjes niet studeren. Ze werden tegen hun wil uitgehuwelijkt. Mondjesmaat werd duidelijk met welke problemen de vrouwen en meisjes kampten. De doelgroep van Sitara is door de jaren heen veranderd. Vrouwen én mannen met verschillende etnische achtergronden nemen deel aan de activiteiten.


Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

MAN 2 GO

Sport
The ultimate fight
Meer dan zelfverdediging
Leer hoe jij met minimale inspanning het maximale bereikt

Image
Wat doet je swagger voor jou?
Je imago dat ben jij
Wie denk je dat je bent?

Status update
Toekomst
Money makers!!
Wat te doen voor je poen?
Old skool / new skool

Muziek
All about the music
Wat betekent muziek voor jou?
De kracht van muziek

En er zijn nog veel meer onderwerpen!

Wanneer : vanaf 2 april iedere zaterdag
Aanvang: 13:00

Meld je nu aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jan Lievensstraat 20hs
1074 TP Amsterdam
020-6799629

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek