• Suryamedia2
  • Suryamedia3
  • Suryamedia1

Sewa Week voor Hindoe Studenten Forum Nederland

Redactie Suryamedia


milan18Het Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN) zuipt niet en vervalt niet in ander hedonistisch gedrag als het gaat om de start van het studiejaar. HSFN maakt deze week de buurt schoon, doet activiteiten met ouderen en mindervaliden, kookt voor daklozen en dat alles belangeloos. Voor het vijfde jaar houdt de hindoestudentenvereniging de Sewa Week in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Van maandag tot en met zaterdag staat de week in het teken van sewa, dat vanuit Sanskriet ‘belangeloos dienen' betekent.


Maandag geeft de Haagse wethouder Marnix Norder (PvdA, integratie) het startschot voor de Sewa Week en de sponsorloop op het sportterrein van sportvereniging Quick Steps in Den Haag. Na de sponsorloop is er een voetbaltoernooi. De rest van de week doen de studenten bij verschillende instellingen vrijwilligerswerk.


De Sewa Week is niet alleen voor hindoestudenten, maar voor iedereen die graag een steentje bij wil dragen aan de maatschappij. De Sewa Week is ook niet alleen voor hindoeorganisaties, maar voor elke organisatie die iets wil betekenen voor de medemens.


De vrijwilligers kunnen worden gesponsord voor hun werkzaamheden. Het geld komt ten goede van een gezondheidskliniek in India dat de stichting Sapna, project van Janice Aliar, wil bouwen. Nu moeten zieken, zwangeren en ouderen heel ver reizen om te worden behandeld. Na de bouw van de kliniek is dat niet meer nodig, als Aliar genoeg geld bij elkaar krijgt. Saillant detail is dat de ontwikkelingsorganisatie Seva Network Foundation het totaalbedrag dat binnenkomt verdubbelt.


Zoals eerder beschreven begint de Sewa Week sportief. HSFN sluit de Sewa Week af met een culturele benefietavond in Rotterdam. Ook die avond staat in het teken van sewa, want ook daar zal geld worden opgehaald voor het goede doel. Maar dan voornamelijk met donaties en een veiling.


HSFN is een landelijke studentenvereniging met honderden leden door heel het land. De vereniging staat open voor alle studenten die affiniteit hebben met het Hindoeïsme. Bij activiteiten wordt vegetarisch gegeten en wordt geen alcohol geschonken. Dit jaar is de 24-jarige Sandya Rangai voorzitter van HSFN. Zij is de eerste vrouwelijke voorzitter van HSFN, sinds de oprichting bijna tien jaar geleden.


HSFN heeft een speciale website rondom de Sewa Week.


Meer informatie: de officiële website van HSFN.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek