• Suryamedia2
  • Suryamedia3
  • Suryamedia1

Column: De bibliotheek

Juf Kumari

Walgelijk ouderwets!

Maar ik ga regelmatig naar de bibliotheek bij mij op school. Het is er rustig, je kunt je lekker terugtrekken met een boek (al is het maar een Suske en Wiske) en tot jezelf komen. Als je van lezen houdt, dan vermaak je je er prima, maar ook als je een pc - met internet - nodig hebt, biedt de bib uitkomst.

Nu ben ik dol op lezen. Elke maand doneer ik met liefde een klein deel van mijn salaris aan bol.com, bruna.nl of Paagman. En elke maand denk ik: mens, wordt toch lid van de ‘grote' bibliotheek.

 

Vandaag was het zover!

Gewapend met een bewijs van legitimatie en pinpas begaf ik me naar de wijkbibliotheek, ongeveer 2 kilometers bij mijn huis vandaan. Daar ik ook houder van een CJP-pas ben, kreeg ik extra korting! Voor het duurste abonnement, maar dan mag je ook echt zo veel lenen als je zelf wilt, betaalde ik minder dan de helft! Dank je wel, CJP-bedenkers. Jammer dat jullie door het nieuwe kabinet worden gekort, zodat wij - leraren en misschien zelfs leerlingen - niet meer in aanmerking komen voor jullie service.

 

Nou, de bibliotheek is echt een andere wereld! Geen stoffige dame met strenge bril achter de balie. Ach, helemaal geen balie! Je loopt zo door een deur die vanzelf open gaat tegen een uitstalling van de nieuwste boeken aan! Een streling voor het oog, een prikkeling voor de maand en je gaat er vanzelf van lachen. Wat wil een mens nog meer.

Behalve boeken, die categorisch en op leeftijd zijn ingedeeld, zie ik tot mijn grote vreugde ook een partij met DVD's. Nu ben ik helemaal in de 7e hemel, want behalve lezen ben ik ook dol op film.

 

Ik ben er snel uit, besluit niet te veel mee te nemen, want alles moet na maximaal 4 werken terug. Vandaag kies ik 4 films en een boek van Cordelia Fine. Ze beweert dat zowel de vrouwen als de mannen van Mars komen.

 

O, hier wil ik meer over lezen en dan ... ga ik eens uitzoeken hoe het met John Gray gaat.

U weet wel, de man die beweerde dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus.

 

Wordt vervolgd!

 

Juf Kumari

 

Reageren?

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek