• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Indiase Diaspora Conferentie

Redactie Suryamedia

india diaspora confNa de eerste Pravasi Bhartya Divas-Europe in september 2009 komen de vertegenwoordigers van de Indiase Diaspora weer bijeen op 25 september 2011 in The World Forum in Den Haag voor de eerste Nederlandse editie van de jaarlijkse Indiase Diaspora Conferentie (IDC). Het thema van de IDC is ‘Indiase Diaspora in Nederland : Prestaties, Bijdragen en Uitdagingen'.

 

Vooraanstaande sprekers uit alle geledingen van de Diaspora in Nederland, vertegenwoordigers van de regering van India en prominente Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders zullen spreken over
verschillende aspecten van het thema. Minstens 400 deelnemers, die verschillende Diaspora organisaties vertegenwoordigen, worden verwacht deel te nemen aan deze conferentie.

Het doel van deze conferentie is:

* Vergroting van begrip en samenwerking tussen verschillende delen van de Indiase Diaspora in Nederland;

* Vergroten van de participatie en zichtbaarheid van de Indiase Diaspora in het sociaal en politiek spectrum van Nederland;

* Verbreden en verdiepen van de banden met India op verschillende gebieden;

* Werken als katalysator voor de intensivering van economische en culturele samenwerking tussen India en Nederland.

De conferentie heeft niet alleen tot doel bijdragen van de Indiase diaspora aan het
gastland te benadrukken, maar ook redenen van bezorgdheid bespreekbaar te maken.
Er zullen speciale sessies zijn om aandacht te besteden aan zaken die jeugd en vrouwen aangaan. De conferentie wordt georganiseerd door ‘The Foundation for Indian Diaspora in Europe' een overkoepelend orgaan van veel organisaties van Indiase Diaspora in Nederland.

Programma:
Het programma van de conferentie bevat presentaties, lezingen, debatten over de positie van de Indiase Diaspora in Nederland en haar relatie met India. Dit is een uitstekende gelegenheid om de balans op te maken van de vorderingen van de Indiase samenleving in Nederland tot nu toe en onderzoek te doen naar de mogelijkheden om die positie verder te verbeteren.

Het programma wordt afgesloten met een cultureel gala met ongeveer 50 topartiesten op het gebied van zang, toneel, klassieke, Bollywood- en volksdansen uit verschillende delen van India.
Het complete programma staat op de website van de Foundation for Indian Diaspora in Europe.


Deelname:
Degenen die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van de conferentie kunnen zich aan te melden via de website ( www.fideu.org ). Deelnamekosten zijn € 35,00 p.p. bij vooruitbetaling per bank en € 50,00 voor degenen die aan de poort willen betalen.

Studenten met een geldige studentenkaart betalen € 20,00 vooruit of € 35,00 aan de poort. De studenten wordt verzocht hun studentenkaart te tonen bij de ingang. De conferentiedeelnemers hebben recht op drankjes, snacks, lunch en toegang tot het culturele programma. Diegenen die alleen voor het culturele programma willen inschrijven betalen € 20,00 vooruit per bank.

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek