• Suryamedia2
  • Suryamedia3
  • Suryamedia1

Column: Kibbelen

Bansi


vhpIk lees in de Surinaamse krant De Ware Tijd dat er twee VHP groepen zijn in Nederland en dat ze kibbelen.
Daar gaan we weer....

De VHP is een bekende politieke partij in Suriname. Het schijnt erbij te horen dat er ook 'sympathiserende afdelingen' in Nederland worden opgezet. De reden is mij niet helemaal bekend maar misschien is het omdat ze in Suriname wel (financieel, moreel en dergelijke) 'steun' kunnen gebruiken van de in Nederland wonende broeders en zusters.

 

Dat kan gebeuren ook al is het een beetje raar, want als de broeders en zusters hier in Nederland iets willen doen voor of in Suriname, dan wordt dat over het algemeen niet echt gewaardeerd aldaar en wordt er gezegd 'je hebt toch voor Holland gekozen, dus dan moet je mij hier in Suriname niets komen vertellen, só'!

 

Dat er nauwelijks eenheid en gemeenschapsgevoel is, dat wisten we ook allang, maar dat er twee Nederlandse afdelingen moeten zijn, zal ongetwijfeld komen door alweer botsende ego's.....want laten we eerlijk zijn, waar is dat voor nodig?

 

Was niet een belangrijke slogan van de overleden grote leider van de VHP "Eendracht maakt macht....."? Hoe zou hij het vinden dat ze nu onderling kibbelen.....zowel in de partij in Suriname zelf als hier bij de sympathisanten?

 

Reageren?

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek