• Suryamedia1
  • Suryamedia2
  • Suryamedia3

Column: Kibbelen deel 2

Bansi

vhpUit de Surinaamse krant De Ware Tijd begreep ik dat de 2 VHP groepen in Nederland (ja, het zijn er twee!) kibbelen. What's new zal je denken.
Maar de reden is wel bijzonder...

Wat blijkt; de ene groep sympathisanten is boos omdat een meeting met de Surinaamse VHP leider niet in Den Haag wordt georganiseerd, maar in Rotterdam! Toen ik dat las, barste ik in lachen uit. Ik had namelijk al vaker gehoord dat een aantal Hindustanen uit Den Haag van mening is dat alle belangrijke zaken die de Hindustanen aangaan in Den Haag moeten plaatsvinden.

 

Ik denk terug aan de boosheid van deze Haagse Hindustanen omdat de IIFA Awards in 2005 in Amsterdam waren georganiseerd en niet in Den Haag, evenals het grote Indiafestival van enkele jaren geleden.

 

Wat is dit voor een raar en niet te verklaren overdreven 'stadsionalisme'?
Als je nationalist bent voor het land waar je woont, dan kan ik dat begrijpen. Dus Surinamers in Suriname voor Suriname (en dus niet Surinamers in Nederland voor Suriname!).

 

Maar dit valse "superioriteitsgevoel" van enkele Haagse Hindustanen tegenover Hindustanen in de rest van Nederland is onbegrijpelijk en wat mij betreft dom. Natuurlijk is het fijn om te houden van de stad waar je woont, natuurlijk is het fijn om je daarvoor in te zetten, maar dit is overdreven!

 

Je bent al een piepkleine minderheidsgroep en dan nog 'neerkijken' op je eigen mensen die toevallig in een andere stad wonen? Hou toch op! Ook al wonen er qua aantallen meer Hindustanen in Den Haag, (ik begreep de meeste van het Europese vastenland, hiep hoi !) dan is dat toch echt geen reden voor zo'n opstelling?
Ach, die kibbelaars toch......

 

Bansi

Reageren?

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek