• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Mahatma Gandhi Festival te Vleuterweide

Redactie Suryamedia

gandhi"Be the change, you want to see in the world"

Stichting Shri Ganesh zal op zondag 2 oktober 2011, van 12 tot 18 uur, te Vleuterweide winkelcentrum in Utrecht, om en nabij Burchtpoort en het Amadeus College, een Mahatma Gandhi Festival organiseren. 2 Oktober is door de Verenigde Naties benoemd tot de "Non Violence Day" ter ere van de geboortedag van de vader van de "Non Violence", Mahatma Gandhi.

Stichting Shri Ganesh?
Stichting Shri Ganesh is een jonge organisatie zonder winstoogmerk te Utrecht, die maatschappelijke doelen voor zowel jongeren als ouderen, ongeacht de etniciteit, wil realiseren. De werkwijze van de Stichting is gebaseerd op Hindoewaarden waarbij zorg voor elkaar, dienstbaarheid, respect en samenwerking een belangrijke rol spelen. Juist omdat het Hindoeisme geweldloosheid (ahimsa) en het handelen vanuit je karma en dharma als uitgangspunt heeft. Mede door deze instelling is het initiatief ontstaan om een groot Event te organiseren in het teken van geweldloosheid.


De status van het Mahatma Gandhi Festival
De Stichting is volop bezig met de voorbereidingen en heeft gekozen voor de locatie van het Amadeus College, die verbonden is met het Utrechts Centrum voor de Kunsten aan de Burchtpoort te Vleuten.
Het wordt een kleurrijk evenement met zang, dans, workshops en natuurlijk de internationale keuken.

Enkele sprekers waaronder de burgemeester van Utrecht Mr. Wolfsen zullen het thema "Non Violence" op hun eigen wijze uitdragen.

Voor meer informatie zie de website van de stichting Shri Ganesh.

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek