• Suryamedia2
  • Suryamedia1
  • Suryamedia3

Kirty Matabadal door naar de finale

Redactie Suryamedia


kirty campagneDe Surinaams-Hindustaanse rechtenstudente Kirty Matabadal (23) is door naar de finale van de race om het Nederlandse VN-jongerenvertegenwoordigerschap. Dat heeft ze maandag op Facebook bekendgemaakt.
Matabadal staat in de finale met twee autochtone deelnemers. Ze won naar eigen zeggen nipt met 55 procent van de stemmen, tijdens de afgelopen speciale campagneweek van haar Marokkaanse tegenstreefster.

Matabadal studeert rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Ze rond dit jaar haar bachelor af en begint daarna aan haar master International Public Law. Ze is lid van de Nationale Jeugd Raad en is actief voor verschillende vrijwilligersorganisaties. Ook is ze lid van het Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN).


Haar speerpunten tijdens haar campagne zijn water, voedsel en onderwijs. Als ze VN-jongerenvertegenwoordiger voor Nederland wordt, verzamelt ze allemaal ideeën bij Nederlandse jongeren om daarvoor volgend jaar bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) te pleiten.

 

Tijdens de belangrijkste vergadering van de VN krijgt ze dan één minuut spreektijd. Ook zal ze spreken met VN-secretaris-generaal Ban Ki Moon.


Op 24 oktober wordt de VN-jongerenvertegenwoordiger bekend gemaakt.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek