• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Opening Gandhi Centre volledig Indiaas feestje

Redactie Suryamedia

gandhiHet nieuwe Indiaas cultureel centrum in Den Haag is zondagavond geopend. De opening geschiedde door dr. Karansingh, de laatste maharadja van Jammu en Kashmir en voorzitter van de internationale Indiase raad voor culturele relaties van de Indiase overheid, de Indiase ambassadrice in Nederland en de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. De Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh en zijn vrouw Ratna waren volledig Indiaas gekleed.


In de voormalige protestants-christelijke Pniëlkerk in de witte wijk Duindorp (in Scheveningen) werden diya's gebrand en een plakkaat onthuld waarop alleen de Indiase namen prijkten. De naam van de burgemeester mist daarop. Een verklaring daarover werd niet gegeven.


Het publiek van de opening was op een kleine groep Hindustanen na, volledig Indiaas. De ceremonie startte met het Indiase volkslied dat door een groepje zangeressen werd gezongen. Daarna volgde op cd het Nederlandse Wilhelmus. Opmerkelijk was dat de Surinaamse Hindustanen die al lang in Nederland wonen, meezongen met de Indiase hymne. Niemand zong mee met het Nederlandse volkslied.


De avond werd vervolgd met zang en muziek, gebeden, voordrachten uit het werk van Rabindranath Tagore en een lezing van de geleerde Rokus de Goede over Tagore.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek