• Suryamedia1
  • Suryamedia2
  • Suryamedia3

Indian Diaspora Conference: Connecting Communities & Generations

diasporalogodefDit jaar wordt de jaarlijkse Indiase Diasporaconferentie in de Forumzaal van de RAl Conference Center te Amsterdam georganiseerd op 30 september, door de Stichting Indian Diaspora in Europa. De thema`s van dit jaar zijn: het vergroten van begrip en het versterken van de relaties tussen de verschillende groepen van de Indiase diaspora in Nederland. Aan deze bijeenkomst zullen de ambassadeur van India, de burgemeesters van Amsterdam en Schiphol-Haarlemmermeer, vooraanstaande India- en Nederland-deskundigen en vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties deelnemen.

 

De doelstellingen van de conferentie zijn:
- Het versterken van banden tussen verschillende Indiase diaspora groepen en organisaties; met bijzondere aandacht voor de uitdagingen waarmee de verschillende groepen, i.h.b. de jongeren geconfronteerd worden;
- Het bevorderen van de rol van de diaspora in de Nederlandse samenleving;
- Het intensiveren en verbreden van banden tussen Nederland en India op verschillende gebieden.

 

Daarnaast dient deze conferentie ook om taboes binnen de gemeenschap bespreekbaar te maken. In aparte sessies zal er speciale aandacht worden besteed aan generatie- en cultuurverschillen in de diasporagelederen, maar ook aan de onbenutte potentie van de Indiase diaspora om een actievere rol te spelen in de Nederlandse samenleving.

Een deel van de presentatie en de discussie zal tweetalig [Nederlands / Engels] zijn.


De conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Gemeente Amsterdam en vele India gerelateerde diaspora organisaties.

Conferentie subthema's
a. Pensionering en planning
b. Opgroeien in een multiculturele samenleving: kansen en uitdagingen
c. Zaken doen met India: rol van Indiase diaspora

 

Het is de bedoeling om met paneldiscussies veel ideeën te genereren op basis van een echte dialoog.
De conferentie wordt afgesloten met een cultureel programma vol spectaculaire zang, dans, muziek en cabaret door Surinaamse en Indiase artiesten. De toegangsprijs is € 25 p.p. inclusief. conferentiestukken, (fris)drank, lunch, snacks en cultureel programma.

Meer informatie over de presentaties, de organisatie en de sprekers is te vinden op de website.

 

Om deel te nemen aan deze conferentie is aanmelden (voor 15 september ) verplicht via www.indiandiaspora.eu.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek