• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Laatste concert: Debashish Bhattacharya en Van Otterlo Quartet

debashish_bhattacharya_lowresDe Indiase slidegitaarvirtuoos Debashish Bhattacharya verwerkt op zijn eigen manier zijn klassieke achtergrond in een originele benadering van spelen en componeren. Bhattacharya doet dat op zelf ontwikkelde instrumenten, afgeleid van veena, sitar en sarod. "Bhattacharya's vingers bewegen sneller dan ogen kunnen volgen!", aldus het Haarlems Dagblad. De man uit Calcutta behoort tot de absolute wereldtop en trad op met de groten van de Indiase én westerse muziek, onder wie Ustad Zakir Hussain en John McLaughlin. Tijdens dit concert: Subhasis Bhattacharya op tabla!


Voorafgaand aan het optreden van Bhattacharya speelt het Van Otterloo Quartet het korte stuk Hout van componist Louis Andriessen. Deze avond is in het kader van het Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012 festival waar Bhattacharya ook op de openingsceremonie in de Stadsschouwburg Amsterdam aanwezig is.

datum: zaterdag 8 december
aanvang: 20.30 uur
plaats: Tropentheater Grote Zaal
prijs: Euro 21,00; kortingsprijs Euro 19,00

Meer informatie via de website van het Tropentheater.

 

Let op! Dit is helaas het laatste concert in de serie Indiase klassieke concerten en voorstellingen in het Tropentheater. Het Tropentheater moet, door stopzetting van de financiering, gedwongen haar deuren sluiten per 1 januari 2013.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek