• Suryamedia3
  • Suryamedia2
  • Suryamedia1

Holi viering Amsterdam

Stichting Holi-Divali Amsterdam viert op dinsdag 26 maart en woensdag 27 maart 2013 het Holi (Phagwa) feest . De maand maart vangt aan, de lente begint en de start van een nieuw begin van de cyclus van het leven: de zon gaat schijnen, de bloemen gaan bloeien en het is tijd om Holi te vieren. Holi, het Nieuwjaarsfeest met een sociaal-cultureel en folkloristisch karakter. Gezelligheid, saamhorigheid en lol door elkaar flink in te smeren met poeder en gekleurd water is misschien wel de belangrijkste motivatie om Holi te vieren.

Los van dit intense gevoel en plezier, staat het eigen gedrag centraal. Hoe heb je het afgelopen jaar geleefd en wat heeft dit voor jezelf, maar ook voor anderen betekent? De vraag die velen zich op deze dag stellen. Het zoeken naar evenwicht en harmonie (ofwel bezinning) juist op deze dag, betekent nieuwe voornemens en veranderingen voor de toekomst. Het nieuwe jaar houdt immers een belofte in, namelijk dat er een nieuw begin gemaakt kan worden.

 

Holi (Phagwa) is een combinatie is van een lente feest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een Nieuwjaarsfeest. Dit wordt jaarlijks gevierd rond de maand maart. Een dag eerder als het volle maan is vindt Holika Dahan plaats.

 

Holi is een feest voor iedereen, ongeacht afkomst, kleur of cultuur. Het is een feest dat sociale barrières doorbreekt en op vrolijke en kleurrijke wijze verbindingen probeert te leggen naar alle mensen, zowel binnen het familieverband als daarbuiten, en binnen eigen cultuur als daarbuiten. Juist vanuit deze filosofie is het Holi feest bij uitstek een multicultureel feest, dat heel goed past in onze samenleving.

 

Holika Dahan
Dinsdag 26 maart 2013
18.30 - 19.00 uur verzamelen op de Shri Lakshmi basisschool (J.Korzscakstraat 73)
19.00 - 19.30 uur fakkeloptocht naar het Bijlmerpark en Holika verbranding

 

Holi
Woensdag 27 maart 2013
17.00 - 22.30 uur
CEC Gymzaal, Bijlmerdreef 1289, Amsterdam Zuidoost

Grootse Holi viering met zang, dans en muziek
Gratis toegang, (poeder alleen buiten toegestaan, abier/vloeistoffen streng verboden)

 

Meer info via de website van de organisatie

of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek