• Suryamedia1
  • Suryamedia2
  • Suryamedia3

Music in Harmony: Swareed

swareed'Swareed' is het streven naar zuivere muziek, naar de middentoon waarmee mantra's uit de veda's gezongen worden. De leden van muziekgroep Swareed, o.l.v. Ravinder Singh Bedi, hebben elk hun eigen achtergrond maar delen deze ene visie: muziek is harmonie, muziek is balans, muziek is zuiver en puur. Of het nu ghazal is of qawali, filmi of bhajan. De groep streeft ernaar herkenbare melodiëen op een eigentijdse manier te laten horen. De zang wordt begeleid met harmonium, tabla, side-rythms, keyboard en gitaar. Naast bekende Bollywoodnummers komen ook andere populaire Indiase genres aan bod, zoals de ghazal en de qawali.

 

Bandleider van Swareed is Ravinder Singh Bedi, geboren in Rotterdam. Als 3-jarige kreeg hij de eerste zanglessen, van zijn vader die zelf is opgeleid aan het conservatorium in India. Op 6-jarige leeftijd trad hij voor het eerst op voor groot publiek. Pas in 2007 richtte hij een eigen muziekgroep op. Deze groep biedt hem de mogelijkheid om liedjes te zingen van alle tijden en genres.

 

Naast het zingen in Swareed wordt Ravinder ook regelmatig gevraagd om als gastzanger op te treden bij luisterconcerten van Avishkar (o.l.v. Ronny Bhikari) en andere (theater)projecten.

 

 

Krieshna Soekhlal is een pianist die zich graag begeeft op het snijvlak van klassieke muziek en Indiase filmmuziek. Zowel in Nederland als in Suriname is hij bekend van de vele projecten waaraan hij heeft deelgenomen. Voor deze avond vol Bollywoodklassiekers wordt hij bijgestaan door Indroniel Roy en Madhu Lalbahadoersing en saxofonist Sunil Chitaroe.

 

Theater Zuidplein (Rotterdam)

MUSIC IN HARMONY

Swareed & Krieshna and friends

za 28 september 2013 19:30

Grote Zaal

Meer informatie en kaarten reserveren via de website.

 

 

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek