• Suryamedia1
  • Suryamedia2
  • Suryamedia3

Wereld Hindu Conferentie

IndiaVan 21-23 november vond in New Delhi, India de Wereld Hindu Conferentie plaats georganiseerd door het World Hindu Economic Forum. Vertegenwoordigers uit meer dan 50 landen en 20 steden van India hebben deelgenomen aan deze conferentie die werd gehouden in de Ashoka en Samrat Hotel te Chanakyapuri. De wereldtopics waren organisatie, politiek, gender, educatie, jeugd, economie en media.

 

Er was grote belangstelling voor Suriname op deze conferentie waaraan diverse Surinamers en Nederlanders hebben meegedaan waaronder de minister van onderwijs Ashwin Adhin, de voorzitter van het Sarnamiblad Bhasa Jan Soebhag, de ondervoorzitter van OHM-Suriname Bhagwan Gangaram Panday en Seva directeur Radj Bhondoe.

Radj Bhondoe, directeur van Seva MFI hield een presentatie op zaterdag 22 november over investeringsmogelijkheden in Suriname op deze World Hindu Economic Forum. Toppers uit het bedrijfsleven spraken over internationaal ondernemen en de rol van het Indiase ondernemers en de politiek daarbij. De sectoren mijnbouw en met name goud en olie bleken erg interessant te zijn voor India, daar het land de grootste importeur is van goud en in toenemende mate fossiele brandstoffen nodig heeft om de opkomende economie te kunnen voeden. Ook de sectoren agro, visserij en energie werden belicht.

Bhondoe daagde het Indiase bedrijfsleven uit door te stellen dat als de Indiers dromen om een economische supermacht te worden, zij ook de stap moeten durven te maken buiten de landsgrenzen te investeren: "think beyond your land boundaries". Suriname kan daarbij een gateway zijn voor Indiase ondernemers naar de markten in de Caricom, Unasur, Noord Amerika en de EU. Inmiddels heeft India haar visa beleid aangepast en zullen binnenkort reizigers uit veel landen visa on arrival krijgen en hebben meer dan 50 landen als hun visa voor indiers afgeschaft of  versoepeld. Op de conferentie waren vele promimente Indiase politici aanwezig alsook de Surinaamse ambassadeur in India Ashna Kanhai en andere vertegenwoordigers van het Surinaamse bedrijfsleven.

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek