• Suryamedia1
  • Suryamedia2
  • Suryamedia3

Ranga Theater: Karna, de edelmoedige strijder

Redactie Suryamedia-
‘Karna, de edelmoedige strijder' vertelt een verhaal uit de Mahabharata, het grote Indiase epos over existentiële dilemma's die ook in deze tijd nog actueel zijn.

karna

Karna is de onwettige zoon van Kunti. Wanneer Kunti trouwt met Prins Pandu ziet zij geen andere mogelijkheid dan haar zoon achter te laten.

Karna wordt opgevoed in een lagere kaste en moet zich de nodige vernederingen laten welgevallen. Hij laat zich er niet door ontmoedigen. Integendeel. Karna wordt een beroemde boogschutter en heroïsche strijder aan de zijde van de Kaurava's. In de voorstelling zijn traditionele dansvormen verwerkt zoals thang ta, krijgsdansen uit Manipur, en de rijke dansvorm chhau uit Orissa.

 

Bewerking en regie: Kulvinder Bakshish, spelers: Bijon Mondal, Mridul Sharma, Kulvinder Bakshish en Ruchita Chopra, muziek: Satish Krishnamurthi

 


‘In de sporen van India' is een kleurrijk driedaags festival (18 t/m 20 september), georganiseerd door de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het festival neemt u mee op een verkenningstocht door het spirituele en culturele erfgoed van India via theater, dans, muziek, literatuur en nog veel meer.

 


VOORPREMIÈRE IN STADSSCHOUWBURG UTRECHT

wo 16 september 20.30 uur

€ 15 / Engelse boventiteling

www.stadsschouwburg-utrecht.nl  

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek