• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Opinie: Metro levensgevaarlijk

Bansi-

metroZondag namiddag moest ik een rit met de metro in Amsterdam maken van tien minuten. In deze korte tijd was ik getuige van twee incidenten.

 De eerste keer raakt een oudere heer beklemd tussen de metrodeuren. De betreffende metrobestuurder heeft de deuren echter niet ontgrendeld. Met behulp van andere passagiers in de metro en op het perron, kon deze meneer ontzet worden uit deze benauwde situatie.

 

Een aantal minuten later klapten de deuren weer dicht terwijl passagiers nog bezig waren in te stappen. Dit keer werden twee kleine jongens uit elkaar gerukt, de ene in de metro en de andere buiten op het perron. Ook hier bleef de bestuurder doofstom en blind en vertrok hij gewoon, de ene ontredderd op het perron achterlatend. Het was geen geklier van de jeugd, zij waren netjes aan het instappen. Ik stond erbij en keek er verbijsterd naar.

 

Als niet snel wordt ingegrepen dan is een fataal ongeluk het volgende ‘incident'. Ik wil de verantwoordelijken (gemeente en GVB) oproepen om hier bliksemsnel iets aan te doen en tot dan: "Beste passagiers, voorzichtig met het openbaar vervoer, het kan levensgevaarlijk zijn!"

 

Reageren?

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek