• Suryamedia3
  • Suryamedia1
  • Suryamedia2

Surya presenteert e-book Hindustaanse diaspora!

babaenmaiMet trots en genoegen presenteert de redactie van Suryamedia een e-book over de Hindustaanse diaspora. De Hindustanen kennen een bewogen immigratiegeschiedenis met meer migratiestromen. Van India naar Suriname van 1873 tot 1916, maar ook van Suriname naar Nederland sinds de 70’er jaren van de vorige eeuw. Om te wortelen in een nieuwe samenleving moeten wij onze culturele achtergronden en identiteit niet alleen kennen, maar ook bewust overdragen. De redactie van Surya wil daar graag op een eigen wijze een bijdrage aan leveren. Daarom is gekozen voor het optekenen van een aantal korte verhalen over ‘vroeger’. Deze verhalen zijn van generatie op generatie doorverteld; van grootmoeder aan kleindochter en zo verder. Ze bieden een unieke kijk in de keuken en helpen delen van de Hindustaanse geschiedenis te kennen en te begrijpen. Immers, onbekend maakt onbemind.

De combinatie van deze verhalen (oral history) met een algemene beschrijving van de Hindustaanse immigratie helpen de lezer een beeld te vormen van deze bewogen periode uit de Hindustaanse diasporageschiedenis.

U kunt voor uw persoonlijk (niet-commerciële) gebruik dit e-book hier kosteloos downloaden. Online lezen kan natuurlijk ook hier op de website(klik de mobiele versie(html) als je geen flash hebt). Veel leesplezier!


 

 

Meer informatie over de Hindustaanse Diaspora wordt regelmatig toegevoegd op deze webpagina

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek