• Suryamedia3
  • Suryamedia2
  • Suryamedia1

Hindustaanse immigratie online

De Hindustanen kennen een bewogen immigratiegeschiedenis met meer migratiestromen.

De immigratie van India naar Suriname sinds 1873, maar ook van Suriname naar Nederland sinds de 70’er jaren van de vorige eeuw. In de afgelopen jaren bleek steeds meer behoefte aan informatie uit dat verleden, zowel bij nieuwe generaties Hindustaanse jongeren, als bij breed geïnteresseerd algemeen Nederlands publiek. Verheugd zijn wij met het feit dat er steeds meer onderzoek plaatsvindt en publicaties uitkomen die stukje bij beetje een beter inzicht geven in de diasporageschiedenis van de Hindustanen. Hieronder vind u een kleine selectie van leuke, interessante, leerzame sites die wij tegenkwamen op het wereldwijde internet.

 

 

Om te beginnen met de Wikipedia pagina over Hindustanen. Er is hier ook een pagina te vinden over contractarbeid in Suriname.

 

Heeft u al eens gezocht in de database van het nationaal archief, die is gebaseerd op persoonsgegevens zoals die voorkomen in de originele immigratieregisters in Paramaribo.

In deze database vindt u persoons- en gezinsgegevens van Hindustaanse immigranten en hun nakomelingen in de periode 1873-1916.

 

Zanger Raj Mohan maakte ter gelegenheid van 140 jaar immigratie het volgend lied.

 

In de clip Parvasi ke Kahani van zangeres Angel Aruna ziet u hele mooie historische beelden.

 

En wie kent niet de immigratie klassieker van de zanger Mohammed Sharief Kaise Aya Surinam.

 

Tot slot in dit overzicht. Een scholier uit Trinidad, Barry Joel Desaine. Hij maakte de volgende presentatie voor school.

 

 

 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek