• Suryamedia3
  • Suryamedia2
  • Suryamedia1

Hindustaanse Diaspora foto e-book

Diaspora foto e-bookVijf juni 1873 is een belangrijke datum in de geschiedenis van de Hindustaanse gemeenschap in Nederland. Op die dag zette de eerst Brits-Indische immigranten voet aan wal in Suriname. Ze kwamen met het zeilschip genaamd de ’LallaRookh’.  Ongeveer een eeuw later vertrekken hun nazaten met moderne vliegtuigen naar Nederland.


De geschiedenis leert ons wijze lessen.  Het belang van terugkijken is daarom essentieel. In ons vorige e-book (klik op de mobiele (html) versie als je geen flash hebt) over de Hindustaanse diaspora heeft u indrukwekkende verhalen kunnen lezen. In dit vervolg e-book (klik de mobiele versie als je geen flash hebt) over de Hindustaanse diaspora hebben we een selectie gemaakt uit de vele foto’s uit de collectie van het Tropenmuseum in Amsterdam. Deze foto’s spreken zeer tot onze verbeelding, hopelijk ook tot de uwe.


 

 

 

 

Het nut van terugkijken naar het verleden ligt in het bewust worden van je eigen geschiedenis,
van je wortels en van je eigen identiteit. Als wortels goed ingebed zijn, betekent dat de basis voor iemands identiteit en alleen dan kun je tot grote hoogten komen. Kennis van je eigen achtergrond stelt je in staat om beter te functioneren in de Nederlandse samenleving.

 

De wijze lessen die de geschiedenis ons leert, moeten we daarom niet zomaar opzij zetten als onbetekenend, maar koesteren als leidraad in ons leven. En wortels vind je niet aan de oppervlakte, daarvoor moet je graven, graven in je eigen geschiedenis. Surya presenteert u daarom, met bijzondere dank aan het Tropenmuseum Amsterdam, dit foto e-book Hindustaanse diaspora in beeld.

U kunt het e-book hier downloaden voor eigen (niet commercieel) gebruik.
 

Copyright © Suryamedia. Alle rechten voorbehouden.

Zoek